„În ultimul timp mesajele mediatice, în special audio-vizuale, ocupă un loc din ce în ce mai mare în viața noastră. Consumul lor implică numeroase consecințe asupra sănătății emoționale și dezvoltării personalităţii noastre. După Elizabeth Thoman, massmedia nu ne mai influenţează doar cultura. Massmedia este cultura noastră.
Cum trebuie să interpretăm şi să creăm un înţeles personal din miile de simboluri verbale şi vizuale pe care le primim prin televiziune, radio, computere, ziare şi reviste? Cum putem recunoaște o informație manipulatoare sau falsă? Răspunsurile la aceste întrebări le-au aflat masteranzii programelor Educație lingvistică și comunicare interculturală, Didactica limbii române ca limbă nematernă/străină și studenții programului de formare profesională continuă Limba și literatura română în cadrul atelierului ABORDAREA CRITICĂ A INFORMAȚIEI, organizat la 19 mai 2021, de Centrul pentru Jurnalism Independent, în cadrul proiectului „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.
Moderator – Viorica Zaharia, jurnalistă, președinta Consiliului de Presă și consultanță la elaborarea manualelor Educație pentru media.
Aducem sincere mulțumiri dnei Veronica Coroi, coordonator de program, și dlui Dumitru Stoianov, expert media din cadrul Centrului de Jurnalism Independent, pentru deschidere și implicare.”