La 14.03.2022 și 15.03.2022, la programul de calificare profesională suplimentară Pedagogie preșcolară au fost organizate conferințe de inițiere a practicii pedagogice.
Stagiul de practică constituie parte integrantă obligatorie a procesului educaţional şi se realizează în scopul aprofundării cunoştinţelor teoretice acumulate de către studenţi pe parcursul anului de studii şi formării competenţelor stabilite prin Cadrul Naţional al Calificărilor pe domenii de formare profesională.
La această conferință au participat 128 cadre didactice din educație timpurie- cu instruirea în limba română și 37 cadre didactice din IET din grupa de studiere în limba rusă.
Au fost discutate subiecte relevante pentru desfășurarea practicii cu succes, ca:
- Perioada de desfășurare a practicii pedagogice- 28.03.2022- 22.04.2022
- Aspecte organizatorice ale practicii pedagogice
- Agenda practicii
Activitățile organizate de studenții- stagiari în cadrul practicii (conform Ghidului de practică pedagogică, Program de studiu Pedagogie Preșcolară, (calificare profesională suplimentară), autori- Carabet Natalia, dr., conf. univ., Țap Elena, dr., conf, univ., Gînju Stela, dr., conf. univ.
- Responsabilitățile studenților –stagiari
- Responsabilitățile mentorilor din IET și din UPSC
- Structura portofoliului practicii
- Criteriile de evaluare a portofoliului practicii
- Forma și metoda de evaluare a practicii – combinat; portofoliul (digital) și Raportul de practică.
Menționăm că la conferință formabilii au primit varianta electronică a Ghidului de practică pedagogică, Program de studiu Pedagogie Preșcolară, (calificare profesională suplimentară), autori- Carabet Natalia, dr., conf. univ., Țap Elena, dr., conf, univ., Gînju Stela, dr., conf. univ., au adresat mai multe întrebări de concretizare cu referire la setul de sarcini.
Dorim succes cadrelor didactice –formabilii Programului de calificare profesională suplimentară Pedagogie Preșcolară
în realizarea practicii pedagogice!